Gipskartonnen schachtwanden van Knauf 60 minuten brandwerend

Geplaatst: 03-02-2012

Voorheen werd de brandwerendheid van schachtwanden door Knauf onderbouwd met een berekening conform NEN 6073. Deze norm zal echter per 1-4-2012 worden ingetrokken. Recent is dezelfde constructie daarom aan een brandtest onderworpen. Met uitstekend gevolg: de schachtwand voldeed ruim 60 minuten aan alle criteria voor brandwerendheid en zelfs 90 minuten aan de criteria ‘vlamdichtheid’ en ‘warmtestraling’.

De schachtwand wordt op een praktische wijze gebouwd: met dubbele, rug-aan-rug gekoppelde metalen staanders, daartussen steenwol en – alléén aan de buitenzijde – een dubbele laag 12,5 mm Knauf DF-platen. Bewerkelijke stroken plaatmateriaal achterop de staanders zijn dus niet nodig, waardoor de schachtwand snel op te bouwen is.

De schachtwand wordt door Efectis in beide richtingen minimaal 60 minuten brandwerend geacht, bij een maximale hoogte van drie meter.  

Verlaging geluidsniveau
Bijkomend voordeel van de steenwol vulling is dat het geluidsniveau van bijvoorbeeld afvoerleidingen in de schacht wordt verlaagd. Daarmee is het makkelijker met deze schachtwand te voldoen aan het maximale karakteristieke installatiegeluidsniveau (LI;A;k) van 30 dB(A).  

Ook voor andere schachtwandoplossingen, zoals hogere schachtwanden of met 30 minuten en zelfs 90 minuten brandwerendheid, is Knauf de aangewezen partner.

Download hier een doorsnede van een Knauf schachtwand
Voeg deze pagina toe aan uw favorieten

U kunt heel eenvoudig deze pagina toevoegen aan uw favorieten.

Druk op de toetscombinatie CTRLD en u ziet een scherm om Knauf.nl aan uw favorieten toe te voegen.

Deze tekst is in het CMS aan te passen...