Sluit
Menu

BIM

Wij geloven in een digitale bouwwereld

Wij geloven in een digitale bouwwereld. Hiermee bedoelen wij de ontwikkeling van 3D printen, BIM, Virtual- en Augmented Reality en digitaal aangestuurde productieprocessen. De stappen die op dit moment gezet worden met BIM zijn van onschatbare waarde voor de ontwikkeling naar deze digitale bouwwereld.

Knauf draagt bij aan deze ontwikkeling door betrokken partijen in de gehele bouwkolom te ondersteunen met bruikbare tools en advisering. Wij ondersteunen OpenBIM. Het is essentieel dat wij met elkaar ‘dezelfde’ taal spreken. Als bedrijf zijn wij in constante ontwikkeling om samen met gebruikers en klanten de beste oplossingen te ontwikkelen en te bedenken.

Uitgangspunt is eén centraal model
In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- en bouwproces wordt er tijdens het BIM-proces in één model gewerkt. Aan dit bestand wordt alle data gekoppeld die nodig is voor het ontwerpen, analyseren, bouwen en beheren van een bouwwerk. Dit model wordt gebruikt door alle betrokken partijen. Zij beschikken dus altijd over dezelfde gegevens (zoals uitwerkingen, berekeningen, gebouwdimensies, rapporten en verslagen).

Efficiënter werken
Een bouwwerk komt tegenwoordig eerst digitaal tot ‘leven’ voordat het daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Een van de grote voordelen hiervan is dat bijvoorbeeld fouten vroegtijdig aan het licht komen en dit vroegtijdig kan worden gecorrigeerd. Maar ook bouwmethode of logistieke oplossingen kunnen worden meegenomen in de ontwerpfase. Het BIM-model wordt opgebouwd uit 3D-elementen, waarbij elk element een eigen lengte, breedte en hoogte heeft en de informatie verrijkt kan worden.

Beschikbare informatie
Als Knauf stellen wij graag informatie beschikbaar om te gebruiken in modellen. Op deze manier kan optimaal aan een model worden gewerkt en is vooraf bekend welke consequenties bepaalde keuzes hebben. Om dit goed te doen hebben wij voor de belangrijkste partners een werkproces opgesteld:

  • Architect
  • Aannemer
  • Verwerker
  • Toeleverancier

Ook stellen wij informatie beschikbaar voor BIM modellen:

  • Wanden bibliotheek
  • Materialen bibliotheek
  • BIM Plug-in

Contact met Knauf

Neem bij vragen contact op met onze Technisch Adviseurs via:

030 - 247 33 89
(ma-vr: 8.00-17.00 uur)
techniek@knauf.nl 
Contactformulier invullen

 

Over BIM

Het BIM-model is een complete digitale maquette, waarin alle afzonderlijke partijen hun eigen onderdeel in het virtuele bouwwerk zetten. Het bouwwerk komt in al zijn levensfasen eerst digitaal tot 'leven' voordat het daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Hierdoor kunnen fouten vroegtijdig aan het licht komen. Wat uiteindelijk leidt tot lagere faalkosten en een efficiënter bouwproces.