Sluit
Menu

City Harbour Hotel in Amsterdam

19 november 2019

245 hotelkamers en 85 appartementen; het splinternieuwe City Harbour Hotel in Amsterdam bevat een enorme hoeveelheid wanden, in een flinke variatie. Knauf stelde er een uitgebreid maar overzichtelijk advies voor op en gaf met KnaufZeker 100% garantie op de prestaties.

Een goede samenwerking is het halve werk

Aan de oostkant van Amsterdam Centraal Station, in stadsdeel Zeeburg, is het Kopgebouw Entrepot verrezen. City Harbour Hotel wordt het vier torens tellende gebouw ook genoemd. Drie van de torens zijn namelijk in gebruik als hotel, de andere toren bevat appartementen voor zogeheten short stay, verhuur voor periodes tot drie maanden. Het ontwerp is van Mulderblauw Architecten, aannemer was Huib Bakker Bouw en Ruitenbeek projektafbouw deed de afbouw. Knauf werkte al eerder met deze partijen samen, onder meer bij hotel Novotel Hoofddorp. Die eerdere samenwerking verliep uitstekend, alle reden dus om bij Amsterdam City Harbour Hotel op herhaling te gaan. Zo adviseerde Knauf over de wanden die het best zouden passen bij de wensen, eisen en aanpak van het werk. Ook werd vooraf, samen met architect, aannemer en afbouwer, door middel van een uitgewerkt model gecheckt of alle wanden op de juiste plek waren ingepland.

Prima prestaties

Twee complete projectboeken maakte Knauf, eentje voor de drie torens van het Novum Select hotel en eentje voor ‘Jays’, de appartementen in toren D. Elk projectboek bevatte acht verschillende typen wanden. Uiteraard waren er stevige eisen voor geluidsisolatie en brandwerendheid. In de A, B en C toren moesten bijvoorbeeld de kamerscheidende wanden een R’w van ten minste 56 dB leveren en een brandwerendheid van 60 minuten. Met de 155 mm dikke Knauf W 115 werd dat ruimschoots gehaald. De wanden hebben een dubbel skelet van 50 mm CW- en UW-profielen en zijn voorzien van 2 x 40 mm Acoustifit glaswol. Aan beide zijden dichtgezet met een laag Knauf A-plaat en een laag Diamond Board, beide 12,5 mm, levert de wand een geluidsisolatie van Rw 66 db.

Ruime variatie

Naast de kamerscheidende wanden plaatste Ruitenbeek projektafbouw nog een scala aan andere wanden in de vier torens. Er zijn gewone scheidingswanden, voorzetwanden, badkamerwanden, schachtwanden, gangwanden; elk type door Knauf gedetailleerd uitgewerkt in het projectboek. En elke wand uitgevoerd met Diamond Board als buitenste laag. Niet alleen voor de geluids- en brandeisen maar ook vanwege de degelijkheid. De robuuste plaat is immers zeer stootvast en met wisselende bewoners is dat wel zo prettig; want elke gebruiker wil een strakke kamer.

Gegarandeerd goed

Tijdens de afbouw kwam Knauf regelmatig langs voor bouwplaatsbegeleiding en inspectie van het werk ter plaatse. Belangrijke momenten omdat met KnaufZeker 10 jaar garantie wordt gegeven op de prestaties van de wanden. Zo kunnen alle partijen, van ontwerper tot eindgebruiker, ervan op aan dat brandveiligheid en geluidscomfort optimaal in orde zijn.

Prestaties

  • Geluidsisolatie
  • Geluidsisolerend
  • Hardheid
  • Hoge sterkte