Sluit
Menu

Mens, milieu en maatschappij

Bij Knauf realiseren we ons dat we, als internationale onderneming, een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Voor ons is duurzaamheid geen hype, niet iets van 'nu'. Duurzaamheid zit in ons bloed en wij streven sinds onze oprichting in 1932 continu naar een juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij. 

Duurzaam ondernemen

Wat we uit de natuur halen, geven we weer terug aan de natuur. 

Productieproces

Knauf heeft een speciaal team dat er wereldwijd voor zorgt dat de fabrieken zo efficiënt en duurzaam mogelijk worden ingericht. Dit levert diverse duurzame maatregelen op. Een kenmerkend voorbeeld hiervan is op ons hoofdkantoor in Iphofen. De kantoren worden verwarmd via een warmtewinningsysteem (restwarmte) uit de naastgelegen gipskartonfabriek.

Logistiek

Ook op het gebied van transport streeft Knauf naar duurzame oplossingen. Door bijvoorbeeld het transport over de weg te beperken, maar per schip of trein te transporteren.  

Comfortabele verwerking

Wij brengen al jaren producten op de markt die duurzaam zijn voor onze directe klanten, de professionals die onze producten verwerken. Niet voor niks hebben we in onze missie opgenomen dat wij continu op zoek zijn naar comfortabele producten en diensten. Denk in dit geval alleen maar aan al onze gipsspuitmachines, met de PFT Ritmo als bijzonder voorbeeld. Een lichte machine die een stukadoor in zijn eentje in delen in z'n bus kan leggen en alleen omhoog kan tillen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het maatwerk dat Knauf levert vanaf 1.500 m² gipskartonplaat: de platen worden dan op maat geleverd, zodat er geen afval is én er niet gezaagd hoeft te worden. Dit levert tijdsbesparing en arbeidsvriendelijker werk op.

Om de Nederlandse markt te stimuleren minder met zakken en meer met silo’s te gaan werken, introduceren we een nieuw silosysteem: de Knauf ComfortSilo. Naast de bestaande 30-tons en 9-tons silo’s, kunnen daarmee ook 6-tons silo’s op de bouwplaats besteld worden. Dat is vergelijkbaar met ruim vijf pallets materiaal in zakken. Dat betekent geen gesjouw meer met zakken en bovendien geen afval (5x 45 zakverpakkingen!) en pallets die moeten worden afgevoerd.