Sluit
Menu

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam

02 december 0002

Diverse bouwdelen van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam zijn ingrijpend gerenoveerd en geschikt gemaakt voor laboratorium- en researchwerkzaamheden. Knauf leverde voor alle ruimtes luchtdichte, stralenwerende, brandwerende en geluidsisolerende wanden.

Knauf draagt bij aan 'Groei & innovatie' van het NKI-AVL

Diverse bouwdelen van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam zijn ingrijpend gerenoveerd en geschikt gemaakt voor laboratorium- en researchwerkzaamheden. Knauf heeft voor alle ruimtes luchtdichte, stralenwerende, brandwerende en geluidsisolerende wanden geleverd.

In de voorbereidingsfase stelde Knauf voor de uitbreiding van de OK's, IC, dagbehandeling, poliklinieken en kelder een gedetailleerd projectboek op met daarin de opbouw van een Knauf W112 100/150 Combiwand. Daarbij is o.a. Diamond Board toegepast. Per ruimte is er specifiek gekeken naar de benodigde eisen en behoefte van artsen en patiënten. Zo zijn er luchtdichte en stralenwerende wanden geleverd en is er voldaan aan de geluidsisolatie eis van R’w 54 dB. Daarbij zijn alle wanden brand- of geluidswerend gekit. De Jong Afbouw uit Bergambacht verzorgde de afbouw.

Over het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Sinds 1999 werkt architect De Jong Gortemaker Algra aan diverse nieuwbouw en verbouwprojecten voor het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Een gebouwencomplex waarin research en patiëntenzorg zijn gecombineerd. In het researchdeel NKI wordt onderzoek gedaan naar kanker. In het ziekenhuisdeel AvL worden patiënten met kanker behandeld. Het NKI werkt zowel met het AvL als met bekende onderzoeksinstituten van over de hele wereld nauw samen. Het ziekenhuis is speciaal ontworpen en ingericht, toegespitst op de bijzondere doelgroep.

De patiënt heeft veel keuzemogelijkheden en persoonlijke ruimte. Het eindresultaat van alle nieuwbouw en verbouw projecten bevordert de integratie tussen patiëntenzorg, klinisch onderzoek, top referente zorg en researchruimte. Het bestaande gebouwencomplex was 25 tot 30 jaar oud en toe aan een ingrijpende renovatie. Op basis van een programma van eisen is een nieuwbouw gerealiseerd die bestaat uit een behandelgebouw en een beddenhuis. De bestaande gebouwen zijn ingrijpend gerenoveerd en geschikt gemaakt voor de volledig uit zijn jas gegroeide researchafdeling.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
NKI AVL, Amsterdam 

Architect
de Jong Gortemaker Algra, Rotterdam

Aannemer
De Vries en Verburg

Verwerker
De Jong Afbouw, Bergambacht

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Hoge sterkte