Sluit
Menu

Huis van Marokko Amsterdam

01 februari 2015

De Marokkaanse overheid heeft het initiatief genomen om in diverse steden de Marokkaanse cultuur onder de aandacht te brengen. Een deels historisch pand in het centrum van Amsterdam wordt daartoe getransformeerd tot cultureel centrum, het 'Huis van Marokko'.

Verbinding Marokkaanse en Nederlandse cultuur

De Marokkaanse overheid heeft het initiatief genomen om in diverse steden de Marokkaanse cultuur onder de aandacht te brengen. Een deels historisch pand in het centrum van Amsterdam wordt daartoe getransformeerd tot cultureel centrum, het 'Huis van Marokko'. Bij de renovatie is gezocht naar een balans tussen het bestaande pand en nieuwe ruimtelijke elementen, die een bijdrage leveren aan het verbinden en presenteren van de Marokkaanse en Nederlandse cultuur. De afwisselend Marokkaanse en Nederlandse elementen komen onder meer tot uiting in traditioneel Marokkaans tegel- en stucwerk, gecombineerd met een strakke en moderne vormgeving.

Knauf wanden en plafonds

De complete binnenafbouw wordt voorzien van Knauf wanden en plafonds. Een groot deel van de voorzetwanden bestaat uit Knauf Diamond Board beplating vanwege de verhoogde brand- en geluidwerendheid eigenschappen, veelal afgewerkt met Knauf Fill & Finish Light. Een ander deel van de wanden bevat Knauf Cleaneo geperforeerde platen met akoestische werking. De toegepaste plafonds hebben deels akoestische (Knauf Cleaneo) en deels extra brandwerende (Knauf DF-beplating) eigenschappen.

Gegarandeerde prestaties

Door toepassing van KnaufZeker garantie zijn de betrokken partijen zeker dat beloofde prestaties in de praktijk ook gegarandeerd gehaald zullen worden. Daarnaast konden de aannemer en afbouwer genieten van extra technische ondersteuning van Knauf door toepassing van KnaufZeker Uitgebreid vanwege de bijzondere detailleringen. Knauf heeft voor dit project een volledig advies uitgebracht, met detailtekeningen en begeleiding tijdens de bouw.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Consulaat Generaal van het Koninkrijk van Marokko

Architect
WakkerArchitecten, Vught

Aannemer
Heembouw, Roelofarendsveen

Verwerker
Wouters Totaal Afbouw, Amersfoort

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Geluidsabsorberend
  • Luchtzuiverend