Sluit
Menu

Novotel hotel Hoofddorp

02 december 0002

Als elke centimeter telt, dan is een dunnere wand die voldoende geluidsisolatie en brandwerendheid levert uiterst waardevol. Speciaal voor het Novotel in Hoofddorp ontwikkelde Knauf zo’n wand, met Diamond Board als sterkste troef.

Duurzaam hotel met unieke wandopbouw voor scheiding kamers

Bij het ontwerp van het Novotel hotel in Hoofddorp stond duurzaamheid voorop. De energievraag van het gebouw moest tot een minimum worden beperkt. Er zijn duurzame materialen toegepast voor zowel de gevel als de binnenzijde van het gebouw. Alle binnenwanden en –plafonds zijn voorzien van de duurzame, op gips gebaseerde systemen van Knauf. Hiermee is in de hotelkamers, maar ook in andere facilitaire ruimten zoals vergaderzalen, een comfortabele omgeving gecreëerd om bezoekers een zo prettig mogelijk verblijf te geven. Door toepassing van KnaufZeker prestatiegarantie, met alle bijbehorende technische ondersteuning van Knauf, werd bij alle betrokken partijen een gevoel van vertrouwen gecreëerd: gewenste prestaties op het gebied van brandwerendheid en geluidsisolatie worden gegarandeerd gehaald.

Unieke, slanke wandopbouw 

Gezien de ervaring van Knauf in het hotelsegment werd zij bij de nieuwbouw van het Novotel hotel in het voortraject gevraagd mee te denken, onder andere over de opbouw van de kamerscheidende wanden. Om de hotelgast zoveel mogelijk ruimte te geven, dienden deze wanden zo slank mogelijk gebouwd te worden. De unieke wandopbouw, die door Knauf in het verleden nog nooit eerder op deze wijze is geadviseerd, is opgebouwd met Knauf Diamond Board. Een budgetvriendelijk antwoord op de gewenste maximum wanddikte van 145 mm, mét gegarandeerd 60 minuten brandwerendheid en een minimaal te realiseren geluidsisolatie van 59 dB.

Logistieke operatie 

Knauf leverde in dit project ruim 17.000 m² metalen staanderwanden en ruim 3.000 m² plafonds. De levering vond gefaseerd plaats: via de open gevel van het casco werden de materialen op de juiste plaats neergezet. Vervolgens is de gevel op die plek gesloten en vond de volgende levering op de volgende plek in het gebouw plaats.

KnaufZeker Uitgebreid 

Het totale KnaufZeker Uitgebreid dienstenpakket is bij dit project van toepassing: in het voortraject heeft Knauf in samenspraak met afbouwbedrijf en aannemer een gedetailleerd projectadvies gemaakt met detailtekeningen. Om alle betrokkenen een beeld te geven van hoe een hotelkamer er in werkelijkheid uit zou komen te zien, werkte Knauf mee aan het maken van een mock-up: een complete hotelkamer (tot en met het toilet in de badkamer!) werd op ware grootte opgebouwd waardoor alle aansluitingen tot in detail konden worden bekeken. De afbouwer werd ondersteund met een overzicht van de hoeveelheid toegepaste wandsystemen, dat Knauf uit het BIM-model destilleerde. Zowel tijdens de start van de afbouwwerkzaamheden als tijdens de bouw was Knauf regelmatig aanwezig om waar nodig ondersteuning op de bouwplaats te bieden.

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend