Sluit
Menu

Place2B in Utrecht

22 mei 2017

In nog geen vijf maanden tijd 510 steengoede woonstudio’s bouwen en afbouwen. Het kan, dat bewijst Place2B in Utrecht. Een superstrakke planning, een gedetailleerd advies van Knauf, vakkundig voorwerk en gebruik van Klick Board maakten het mogelijk.

Elke dag worden 3 units opgeleverd!

Prefabmontage in een Klick en een zucht

Wie aan studentenkamers denkt, denkt niet snel aan goede woonomstandigheden in nette studio’s. En dat is nu precies wat Place2B wél biedt. De 510 studentenwoningen zijn gemaakt in een soort containers, twee studio’s per unit. Ze zijn van A tot Z prefab gebouwd in de werkplaats van aannemer Hardeman in Veenendaal, drie complete units per dag. Van Ginkel Afbouw deed de afbouw, ook prefab. Knauf stelde een projectboek samen voor het afbouwbedrijf uit Renswoude, compleet met alle wanden, plafonds en details. En met een snelle oplossing voor tijdrovend werk. 

Bestand tegen brand en herrie

Ook al gaat het om tijdelijke woonunits, aan veiligheid en comfort is niet getornd. Voorzetwanden aan de lange zijden van de units zorgen voor zestig minuten brandwerendheid. Op advies van Knauf maakte Van Ginkel Afbouw ze met een dubbele laag DF-platen op ruggelings tegen elkaar aan geplaatste profielen, opgevuld met steenwol. Ook de plafonds leveren zestig minuten brandweerstand, én een goede geluidsisolatie. Het pakket is vrijwel hetzelfde als voor de voorzetwanden, alleen zijn de plafonds geïsoleerd met glaswol.

Rap en robuust

Van de gangscheidende wanden wordt een brandwerendheid van een half uur verlangd. Daarvoor adviseerde Knauf de stootvaste 15 mm dikke Diamond Board. De afbouwers brachten in die wanden inspectieluiken aan. Zo konden na de plaatsing van de units alle installaties gemakkelijk worden aangesloten.

Voor de bewerkelijk badkamers en koven stelde Knauf Klick Board voor. De platen hebben een vouwbaar hoekprofiel zodat de afbouwers in een oogwenk de buitenhoeken en plafondkoven konden maken. Het vouwprofiel is van hard kunststof. Dat maakt van Klick Board niet alleen een snelle maar ook een stevige oplossing.

Alles op maat voor topkwaliteit binnen toptijd

Door het plaatmateriaal vooraf op maat te maken, werd bouwafval tot een minimum beperkt en kon er razendsnel worden gebouwd. Dat was nodig want elke dag moesten er drie complete units worden gemaakt, afgebouwd en van Veenendaal naar Utrecht getransporteerd. Spoed en kwaliteit gaan niet vaak hand in hand maar dankzij de slimme oplossingen en het betrouwbare advies van Knauf is met Place2B het bewijs geleverd dat het wel degelijk succesvol kan!

Betrokken partijen

Opdrachtgever:
Esprit projectontwikkeling Holten

Architect:
Guido Bakker Veenendaal

Aannemer:
H. Hardeman BV Veenendaal

Afbouwer:
Van Ginkel Afbouw Renswoude

Geleverd door:
Wijcks afbouwmaterialen Ede

 

 

Prestaties

  • Brandwerend
  • Geluidsabsorberend (akoestiek)
  • Handzaam
  • Hoge sterkte