Sluit
Menu

Van Heenvlietlaan Amsterdam

02 december 2015

Binnen de bestaande contouren van het gebouw aan de Van Heenvlietlaan in Amsterdam zijn 354 studenten- en startersstudio’s en circa 55 parkeerplaatsen gerealiseerd. Door bijzondere projectspecifieke detaillering is optimaal wooncomfort mogelijk gemaakt. Het project is uitgevoerd onder de garantie van KnaufZeker.

Transformatie kantoorgebouw tot ideale woonruimtes

Het voormalig kantoorgebouw van de ING aan de Van Heenvlietlaan in Amsterdam is getransformeerd tot zelfstandige woonstudio’s. Binnen de bestaande contouren van het gebouw zijn 354 studenten- en startersstudio’s en circa 55 parkeerplaatsen gerealiseerd. Gezien de oppervlakte van de studio’s (23 m²) is gezocht naar een oplossing om maximaal wooncomfort voor de bewoners te realiseren.

Knauf leverde hiervoor alle binnenwanden, vrijdragende plafonds en droge dekvloeren op een polyfoam laag. Met de bijzondere projectspecifieke detaillering, die samen met Van de Wiel Complete Afbouw is ontwikkeld, is een optimale woonomgeving voor de bewoners ontstaan. Door toepassing van producten als Diamond Board, DF-plaat en Brio vloerelementen zijn systemen gebouwd met een goede geluidsisolatie en hoge brandwerendheid. Tevens is door toepassing van voorzetwanden met dubbel isolatiemateriaal de beoogde thermische isolatie gerealiseerd.

In overleg met Van de Wiel Complete Afbouw is gekozen om onder KnaufZeker garantie te werken.

Betrokken partijen

Opdrachtgever
Bouwfonds European student Housing Fund

Architect
Magis Architecten , Eindhoven

Aannemer
Kondor Wessels, Amsterdam

Verwerker
Van de Wiel Complete Afbouw, Oisterwijk

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Thermisch isolerend