Sluit
Menu

Villa in Wassenaar

31 mei 2017

Gepleisterde witte gevels en een rieten kap; precies zoals je je een villa in Wassenaar voorstelt. Knauf stelde een gedetailleerd advies op voor deze prachtige woning. De bewoners hebben dus niet alleen schitterende maar ook goede gevels.

Fantastisch fraaie villa

Een vrijstaande villa om je vingers bij af te likken. Vooral de combinatie van rieten kap en witte gepleisterde gevel maakt er een plaatje van. En achter dat mooie uiterlijk gaat ook nog eens een kwalitatief hoogstaand stukje werk schuil. G + P Totaal Afbouw stukadoorde de gevel aan de hand van een gedetailleerd advies van Knauf.

Weinig kans op spanningsschade

De ondergrond van de gevel bestaat uit metselbakstenen. Het stukadoorsbedrijf uit Zoetermeer bracht daar met LFP 235 een basislaag op aan. De lichtgewicht pleister is spanningsarm; kans op scheuren is daarom minimaal. Een veilig gevoel want bij een nieuw gebouwde woning bestaat altijd kans op werking vanuit de ondergrond.

Betrouwbare combinatie

Afwerken kan ook met de LFP 235 maar de bewoners wilden een nog fijnere structuur. Knauf adviseerde daarom HP 250. De waterafstotende pleister gaat bijzonder goed samen met de lichtgewicht basismortel. De stukadoors hebben er een zeer strakke gevelafwerking mee gemaakt.

Goed gedetailleerd

Hoewel het grijs van de HP 250 ook fraai oogt, kozen de bewoners voor een witte sauslaag. Natuurlijk is wit aardig besmettelijk, maar de frisse gevel zal niet snel vervuilen. Knauf heeft een aantal details in het advies opgenomen die daar voor zorgen. En dankzij KnaufZeker weten de bewoners dat het ook met de kwaliteit van het prachtige pleisterwerk wel goed zit.

Betrokken partijen

Aannemer

Allure Bouw BV te Rijssen

Verwerker

G+P Totaal afbouw