Sluit
Menu

Wellness Center de Bronsbergen Zutphen

01 april 2015

De constructie van het voetenbad van het wellness center bevatte veel scheuren. De opdrachtgever vond niet alleen een degelijke oplossing, maar ook esthetica erg belangrijk. SM 700 PRO bleek de oplosser van alle problemen. "Hij hecht goed én is elastisch. Hij is bestand tegen een behoorlijk hoge vochtbelasting, is stootvast en goed te reinigen. Verder is hij mooi op te schuren én hij kan op kleur. En ook niet onbelangrijk, ook in financieel opzicht was het een veel beter alternatief dan de andere opties die we hadden bekeken."

Zware omstandigheden vragen om degelijkheid én esthetiek

Het was niet het oorspronkelijke plan. Maar vanwege de vele vochtproblemen onderging Wellness Center de Bronsbergen uiteindelijk een complete renovatie. De uitdaging zat hem niet in het restaurant, maar in het natte gedeelte waar veel herstelwerk noodzakelijk was. Vooral het voetenbad middenin de wellnessruimte vereiste een aparte aanpak. Aanvankelijk zou deze met beton ciré worden afgewerkt. De constructie bevatte echter veel scheuren die je hoogstwaarschijnlijk zou terugzien in de beton ciré. De stukadoor heeft zelfs overwogen een nieuwe ondergrond te maken met Ytong of plaatmateriaal. Zelfs gevelisolatie werd als optie bekeken.

Multifunctionele mortel

Uiteindelijk bleek SM 700 PRO de oplosser van alle problemen. Hij hecht goed én is elastisch. Hij is bestand tegen een behoorlijk hoge vochtbelasting, is stootvast en goed te reinigen. Verder is hij mooi op te schuren én hij kan op kleur. En ook niet onbelangrijk, ook in financieel opzicht was het een veel beter alternatief dan de andere opties die we hadden bekeken, aldus stukadoor Roy Olminkhof.

De mortel is in twee lagen opgezet. Eerst een dikke laag van 5-7 mm met wapeningsgaas, om te zorgen dat scheuren uit de constructie niet doorzetten in de afwerking. Na een dag of twee drogen kon de afwerklaag (2-3 mm) erop.

Esthetisch mooi, ook op langere termijn

De opdrachtgever vond het belangrijk dat SM 700 PRO op kleur geleverd kon worden. Voor een wellness center is esthetica namelijk enorm belangrijk. Mocht de verflaag in de toekomst wat schade oplopen, dan zal dat niet opvallen want de mortel is door en door gekleurd. 

Betrokken partijen

Opdrachtgever
ConeGroup, Zeddam

Aannemer
Schenning Bouw, 's-Heerenberg

Verwerker
Olminkhof Afbouw, Neede

Prestaties

  • Vertraagde Wateropname