Sluit
Menu

THE FIZZ Don Bosco in Amsterdam

20 november 2019

De juiste wand op de juiste plek, het lijkt zo simpel. Maar bij een appartementencomplex als THE FIZZ Don Bosco is dat niet zo vanzelfsprekend. Maar liefst zeventien verschillende wanden zijn daar gemonteerd. Knauf gaf advies en implementeerde het BIM-model.

 

Modern wooncomplex van ouderwets goede kwaliteit

Woonwensen veranderen. Met het nieuwe appartementencomplex Don Bosco in Amsterdam mikt THE FIZZ op young professionals in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Een groep die alleen woont maar wel samen wil leven. THE FIZZ Don Bosco heeft daarom faciliteiten voor gemeenschappelijk gebruik; denk aan wassen, eten, drinken en ontspanning. Co living wordt dat genoemd. Maar niet alles willen young professionals samen doen, er moet ook ruimte zijn voor privacy. Die vinden ze in hun eigen compacte appartement. 429 van die woningen heeft THE FIZZ Don Bosco, dat is ontworpen door Studio Ninedots, gebouwd door aannemer Smit’s Bouwbedrijf en afgebouwd door Wouters Totaal Afbouw.

Uitgebreide verzameling wanden

Knauf werd gevraagd om mee te denken over de indeling van het complex, over welke wanden het beste zouden passen bij de wensen en eisen van opdrachtgever, architect en gebruikers. Maar liefst zeventien verschillende wanden bevatte het advies van Knauf; met een flinke variatie aan plaattypen, profielmaten en isolatiemateriaal. Ze zijn stuk voor stuk in een projectboek verzameld met duidelijke tekeningen, omschrijvingen en details, waarbij ook de vloeraansluitingen werden meegenomen.

Uitgewerkt in BIM

Met zo’n grote hoeveelheid en verscheidenheid aan typen en materialen is het niet altijd even gemakkelijk om goed overzicht te krijgen en te zorgen dat elke wand komt waar hij bedoeld is. Daarom werkte Knauf mee aan een BIM-model. Daarin werden alle wanden uit het advies digitaal gemonteerd. Dat maakt op een duidelijke manier zichtbaar of bijvoorbeeld de wanden voor de brandcompartimentering op de juiste plek staan, of doorvoeren niet precies op de plek van profiel zijn bedacht en dergelijke. Een uitstekende manier om bouw en afbouw te stroomlijnen en faalkosten te reduceren. Met inspecties op de bouwplaats voegde Knauf daar nog een extra stukje zekerheid aan toe.

Een goede voorbereiding en een gesmeerd lopende bouw en afbouw. Zeer prettig voor alle partijen. En ook voor de bewoners van THE FIZZ Don Bosco. Zij hebben de zekerheid dat het met de kwaliteit van hun woning goed zit. Kunnen ze zich zonder zorgen richten op de kwaliteit van het leven in het uitnodigende co living complex.

Prestaties

  • Brandwerend
  • Extra geluidsisolerend
  • Geluidsisolatie
  • Hoge sterkte
  • Vertraagde Wateropname